Advocaat Zaandam

Hoe kan een strafrecht advocaat Zaandam een schuldig persoon verdedigen?

De taak van een strafrecht advocaat Zaandam is om jou te verdedigen tegen de aanklachten die worden ingediend. Als er een aanklacht wordt ingediend, hoeft er alleen maar een "waarschijnlijke oorzaak" te zijn dat je de misdaad hebt gepleegd. Tijdens het proces is het de taak van de aanklager om te bewijzen dat jij het misdrijf hebt begaan waarvoor jij wordt aangeklaagd. Door de bewijslast bij de aanklager te leggen, gaat het er in de rechtszaak om of je al dan niet bewijst dat je schuldig bent aan het misdrijf dat ten laste wordt gelegd - zonder te weten of je werkelijk schuldig bent.

Wat betekent schuldig zijn?

In de rechtszaal maken we onderscheid tussen 'feitelijke schuld' en 'wettelijke schuld'. De kwestie van "feitelijke schuld" wordt niet besproken in jouw rechtszaak - de vraag of je werkelijk schuldig bent of niet. Wat tijdens het proces wordt besproken, is juridische schuld: kan de aanklager voldoende bewijs leveren om de tegen jou ingediende beschuldigingen "buiten redelijke twijfel" te bewijzen? De reden waarom een advocaat Zaandam jou niet zal vragen of je daadwerkelijk "schuldig" bent, is dat het niet relevant is voor de zaak. Het is ook niet hun taak om erachter te komen. Het is hun taak om je te verdedigen en een eerlijke zaak op te zetten. Zoals een advocaat in Zaandam het uitdrukte, is het hun taak om "het systeem eerlijk te houden". Rechters, geen advocaten, houden de voorzittershamer vast.

Maar wat als de waarheid uit komt?

Een belangrijke voorwaarde voor deze kwestie is dat zelfs als een cliënt "schuld" bekend aan zijn of haar strafrecht advocaat Zaandam, deze advocaat nooit echt zeker kan zijn van de schuld van de cliënt. De cliënt kan liegen om iemand anders te verdoezelen, of er kunnen andere factoren in het spel zijn. Er zijn normen om advocaten eerlijk te houden: ze kunnen niet liegen als ze informatie kennen die betrekking heeft op de juridische schuld van hun cliënt, en ze kunnen ook geen bewijs leveren waarvan ze weten dat het vals is. Maar het advocaat-cliënt privilege beschermt wel de communicatie tussen advocaten en cliënten. Het belangrijkste om te onthouden is, nogmaals, dat het niet de taak van de strafrecht advocaat Zaandam is om ware schuld te onderscheiden. De rechtbank beslist hierover.

Schakel je eigen strafrecht advocaat Zaandam in

Voor een eerlijk proces, met een goede advocaat, kijk dan op Advocatenkantoren.nl voor een geschikte kandidaat. Op deze website zijn een aantal professionele advocaten te vinden die jij kunt inschakelen om de zaak te winnen.